Informatie watersportlocatie Hoekipadijk

Welkom op watersportlocatie Hoekipa Dijk.

Deze locatie is in ontwikkeling, waarbij in 2019 een strand zal worden aangelegd. Het gebied waaraan de instap zich bevindt is geschikt voor vele vormen van (kleine) watersport bijv. windsurfen, suppen, kanoën en kitesurfen.

De locatie ligt te midden van een Natura 2000-gebied. Aangezien vele beschermde vogelsoorten hier hun woon- en/of leefgebied in de directe nabijheid hebben, verzoeken wij een ieder met respect om te gaan met de omgeving.  Houd de locatie schoon en respecteer de regels, zowel op het land als op het water!

Overzichtstekening watersportlocatie Hoekipa Dijk – Lelystad

Kitesurf regelement

  • Alleen toegestaan in het gemarkeerde gebied.
  • Niet toegestaan van 1-mei t/m 31-mei; i.v.m. nestelen visdief.
  • Het is verboden om gebruik te maken van de (kite)surfzone wanneer er door bepaalde weersomstandigheden (bijvoorbeeld oostenwind) een grote groep of meerdere grote groepen (bestaande uit meer dan 50) vogels in het gebied aanwezig zijn.

LET OP! Veiligheid

Uiteraard mag iedereen de nieuwe locatie komen uitproberen.
Houd er alleen rekening mee, dat:

    • Er nog geen goede/veilige opstap is! Er is ‘slechts’ een 4 meter brede asfalthelling tussen de basaltblokken – het strand komt in 2019)
    • Het water en omgeving op dit moment alleen geschikt is voor de (ver)gevorderde surfer (diep water,  basaltblokken en geen escapes)

 

Bestaande instap; strand is zeer gewenst!